categorie:
Haarproblemen door alopecia?

Uw probleem

Alopecia is een algemene term voor 'kaalheid' en kan optreden op elke leeftijd. Globaal is alopecia te verdelen in twee hoofdvormen:

 • Alopecia androgenetica
 • Alopecia areata

Echter Alopecia cicatricialis, Pseudopélade van Brocq, Alopecia diffusa, Alopecia traumatica en Trichotillomanie zijn ook nog vormen van alopecia. Voor meer uitleg over de diverse alopecia vormen verwijs ik u naar het volgende filmpje van de alopecia vereniging.

Alopecia androgenetica wordt ook wel de 'klassieke mannelijke kaalheid' genoemd. De term 'mannelijke kaalheid' is enigszins verwarrend, want ook vrouwen kunnen last hebben van deze vorm van kaalheid. Bij mannen begint deze kaalheid bij de slapen en op de kruin en gaat meestal door tot er alleen een rand haar op het achterhoofd overblijft.
Bij vrouwen komt dit meestal tot uiting door een dunnere haarinplant, vaak dominant op de middellijn van het hoofd.

Alopecia areata begint met ronde of ovale kale plekken op het hoofd. Die plekken kunnen zich uitbreiden over de rest van het lichaam. Vaak vallen ook de wimpers en wenkbrauwen uit. Er zijn verschillende gradaties:

 • Alopecia areata
  Is 'pleksgewijze' kaalheid, deze vorm van haaruitval is herkenbaar aan kleine ronde of ovale kale plekken die soms snel kunnen verschijnen.
 • Alopecia totalis
  Vooral het hoofdhaar groeit niet meer.
 • Alopecia universalis
  Er is volstrekt geen haargroei meer te bespeuren, noch hoofdhaar, noch lichaamsbeharing.

Sfeerimpressie van
de haarwerkstudio

bekijk fotoalbum

Maak een afspraak
met Tarita Kleeven

Telefoon: 06 - 49 05 53 25
Email: info@taritakleeven.nl