categorie:
Haaruitval door alopecia?

Verhaal van klant bij Tarita

Hoi,

Vorig jaar 26 maart werd erbij mij borstkanker geconstateerd. Een tijd van onzekerheid, spanning en hoop brak aan. Het werd al gauw duidelijk dat ik het hele traject in moest gaan om de borstkanker de baas te worden. Dus operatie, chemo en bestraling. Tijdens de chemo zou ik ook mijn haren kwijt raken. Dat vond ik heel erg, maar gelijk dacht ik ook weer, dit moet want ik wil beter worden. En de haren krijg ik ook weer terug. Ik had half lang rood krullend haar. Tijdens een van de gesprekken met de oncoloog internist vroeg ik of ik als eerste de chemo en daarna de bestraling mocht doen. Dat was prima want het maakt niets uit in welke volgorde ik de behandeling zou doen. Maar mag ik vragen waarom je dit zo wilt? Natuurlijk, zei ik. 23 Mei word ik 50 jaar en hoop dat ik weer voldoende haar heb om mij te kunnen presenteren met mijn nieuwe look. De arts had dit in zijn hele loopbaan nog niet meegemaakt en vond dit een prachtig doel.

Ik heb me overal goed op voorbereid en over alle stappen die ik tijdens mijn ziekte moest maken goed nagedacht. Voordat ik mijn eerste chemo kreeg was ik al bij Tarita geweest, en heb ik samen met haar, mijn man en 3 kinderen het haarwerk uitgekozen. Ik wilde voordat ik kaal zou worden dit geregeld hebben. Na de eerste chemo, heb ik Tarita opgebeld en gevraagd of ze mijn haren wilde knippen. Ik wilde mezelf niet aandoen dat ik overal mijn krullen zou vinden. Dit was prima. Tarita heeft de haren heel kort geknipt. Na de tweede chemo begonnen mijn hele korte haren uit te vallen. Ik heb Tarita gebeld en we zijn naar haar toegegaan en ze heeft me kaal geschoren. Dit was een emotioneel moment, maar kom op dit is voor tijdelijk zei ik tegen mezelf.

Tarita zette het haarwerk op. Omdat ik mijn haren altijd opgestoken draag, zei Tarita, maak er je eigen ding van. Toen we thuis kwamen heb ik gelijk de haren opgestoken, en voelde me er goed bij. Mijn man en de kinderen vonden het heel mooi zitten. Je ziet er niets van zeiden ze. De volgende dag zijn we op het terrasje gaan zitten. Ik wilde me er gelijk overheen zetten. Dit is heel goed gelukt. Ik heb zo'n mooi haarwerk, dat heel veel mensen me vroegen: ik dacht dat jou haren zouden uitvallen, maar je hebt nog steeds jou eigen haar. Hoe kan dat. Niemand ziet aan me dat ik een haarwerk draag. Dit was een bevestiging voor mij, en dat maakte dat ik me helemaal mezelf voel. Het is me ook echt niet tegengevallen om een haarwerk te dragen. Je voelt het wel zitten, het is net of je een muts draagt, maar ik moet zeggen dat dit ook wel went. Ik draag mijn haarwerk altijd zo goed voel ik me ermee. Maar nu is voor mij bijna het moment daar, dat ik het af ga zetten. En wanneer is dat moment. Dat zal voor iedereen anders zijn, volg je gevoel dan komt dat moment vanzelf.

Ik ga een periode afsluiten en 23 mei me presenteren met mijn korte haren en het moment samen delen met de mensen die me lief zijn.

Als laatste wil ik nog graag zeggen, dat je bij Tarita op de juiste plek bent. Ze leeft met je mee, en doet er alles aan om je helemaal tevreden te laten zijn met je haarwerk. Het is een vrouw die hart heeft voor haar werk.

Voor iedereen die dit leest en een haarwerk gaat dragen heel veel kracht en sterkte!!! Ook jullie gaat het lukken om je zeker te voelen. Tarita helpt jullie daarbij.

Lieve groetjes.

Sfeerimpressie van
de haarwerkstudio

bekijk fotoalbum

Maak een afspraak
met Tarita Kleeven

Telefoon: 06 - 49 05 53 25
Email: info@taritakleeven.nl