categorie:
Haaruitval door alopecia?

Verhaal van klant bij Tarita

Hoi!

Twee jaar geleden werd er bij mij een haarziekte geconstateerd met de naam pseudopelade van brocq.

De klachten begonnen met verschrikkelijke jeuk op mijn hoofdhuid. Deze jeuk hield toch zeker wel enkele maanden aan.

Al snel genoeg begon er zich een klein kaal plekje te ontwikkelen op de kruin van mijn hoofd. Het kale plekje werd langzaam erger, het verspreidde zich, al pakte het niet alle haartjes in dat gebied aan.

Na een bezoek aan de huisarts, die het overigens allemaal niet zo heel ernstig vond en dacht aan wat stress, heb ik erop gestaan dat hij mij door verwees naar de dermatoloog. Hij deed meteen onderzoek, waarbij er een punctie werd gedaan op mijn hoofdhuid. Al snel werd duidelijk dat het hier ging om de haarziekte: pseudopelade van brocq. Dit is een haarziekte waarbij er een ontsteking plaatsvindt in de haarwortel en het lichaam geen anti-stoffen heeft om dat tegen te gaan.

Het lastige van deze ziekte is dat er vrij weinig aan te doen is. Belangrijk is vooral een snelle behandeling met de lotion te gaan gebruiken op de hoofdhuid die jeukt. Alleen op die manier kan je je hoofdhuid weer rustig krijgen en dus uitbreiding van de kale plekjes tegengaan!

Als er eenmaal een kale plek ontstaan is, komt hier helaas geen haar meer terug! Inmiddels was er toch wel een aardig grote plek op mijn hoofd gekomen en daar voelde ik mij niet echt gelukkig mee. Via een vriendin van mij hoorde ik van Tarita Kleeven. Zij biedt een ware uitkomst voor mensen met dit probleem. Voor mij betekende dit dat zij een heel mooi haarstuk heeft besteld met echt haar in precies dezelfde kleur als mijn eigen haar. Elke zes weken wordt er een nieuw stukje haar uit de haarmat geknipt en dit wordt met een soort van medicinale plak bevestigd op mijn hoofd.

Mijn haar wordt geknipt en in model gebracht met het extra stukje haar en niemand die er iets van ziet en op deze manier heb ik weer een stuk meer zelfvertrouwen. Vooral als er mensen achter mij staan, voelt dat nu weer heel goed en hoef ik mij nergens zorgen om te maken of er iets opvalt.

Voor mij is deze manier van een haarstukje inplakken dus een ware uitkomst en kan ik het iedereen met dit probleem erg aanraden!

Bovendien voel ik mij bij Tarita zeer op mijn gemak en denkt zij mee in allerlei oplossingen die te vinden zijn bij dit probleem!

De vergoedingen wat betreft deze ziekte en mijn verzekering zijn ook prima geregeld. Natuurlijk zullen de vergoedingen wat betreft een haarstuk afhankelijk zijn van welke verzekering er is afgesloten.

Sfeerimpressie van
de haarwerkstudio

bekijk fotoalbum

Maak een afspraak
met Tarita Kleeven

Telefoon: 06 - 49 05 53 25
Email: info@taritakleeven.nl